Maak een V-Hals Bloesje van een oud OverHemd


Ik maakte weer een bloesje voor mezelf van een oud overhemd van mijn man. Hij draagt vaak overhemden voor zijn werk, en als ze versleten zijn dan mag ik ze gebruiken!

En laten overhemden nou één van mijn favoriete kledingstukken zijn om te recyclen of verbouwen. Er zit veel stof in, het is meestal hele fijne en soepele (katoenen) stof en van een overhemd kun je veel verschillende dingen maken. Deze keer dus weer een zomers bloesje voor mezelf!

Een nieuw kledingstuk maken van een oud/ bestaand kledingstuk is superleuk om te doen. En vaak ook niet eens zoveel werk! Vooral als je de bestaande vorm en/of de sluiting kunt houden als hij is. Zoals bij dit bloesje.

Bij dit overhemd knipte in de hals in een andere vorm en verving ik de mouwen.

Als eerste heb ik de mouwen redelijk ruim van het overhemd geknipt en de kraag verwijderd.
Daarna knipte ik een stukje van de bovenkant af, zodat de armsgaten wat minder wijd werden.
De hals knipte ik bij tot een V-hals vorm. Als je het overhemd even aantrekt dan weet je hoe diep je die V-hals wil hebben (wel eerst even de schoudernaden weer op elkaar naaien 😉).
De stof bij de V-hals werkte ik af met biaisband.

Het bloesje moest ook een stukje korter worden. Behalve de stof aan de bovenkant haalde ik ook nog wat lengte weg aan de onderkant van het overhemd.

In de armsgaten naaide ik kapmouwtjes, voor wat extra bedekking van de schouders. De mouwtjes maakte ik van de afgeknipte mouwen van het overhemd.

Hoe ik dit bloesje precies in elkaar heb genaaid zie je in de Sew-Along die je in de Online NaaiSchool vindt.

Wat doe je met de Restjes?

Na het maken van dit bloesje hou je natuurlijk nog wat restjes stof over. Maar daar kun je ook nog vanalles mee doen!
• Gebruik de manchetten van de mouwen voor een naaldenmapje of een klein portemonneetje
• Wat je overhebt van de mouwen en de onderkant kun je gebruiken voor een kleiner naaiproject of patchwork project, zoals een etui, zonnehoedje of in een quilt
• De kraag en andere kleine kniprestjes kun je misschien niet meer gebruiken om mee te naaien, maar wel als vulling voor bijvoorbeeld een poefje

Er zijn natuurlijk nog heel veel verschillende andere manieren om een bloesje voor jezelf te maken van een oud overhemd! Een langer bloesje, een wijder bloesje, of maak eens een andere hals of andere mouwen.

Overhemd ReCycle Archief


Ik verzamelde een aantal Overhemd ReCycle & ReFashion Ideeën & Sew-Alongs bij elkaar in een online leeromgeving. In elk hoofdstuk ga ik in op één recycle idee, dat ik helemaal voor je uitwerk. Zo kun je er zelf ook thuis mee aan de slag!
Je vindt het Overhemd ReCycle Archief in de Online NaaiSchool

~~~~~

Ik vind het heel belangrijk om de kleding die je hebt zo lang mogelijk mee te laten gaan: Repareer op tijd als er iets kapot gaat, re-style wat niet meer bij je past, of recycle wat je niet meer wil dragen.
Omdat de kleding- en textielindustrie een grote impact hebben op de aarde en erg vervuilend zijn! Dus laten we allemaal proberen om niet meer bij te dragen aan de fast fashion industrie 
🍀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.