Maak een ZomerTop van een oud OverHemd

Oude overhemden heb ik altijd genoeg in huis. Mijn man draagt ze voor zijn werk, en als ze versleten zijn dan mag ik ze hebben!

En laten overhemden nou één van mijn favoriete kledingstukken zijn om te recyclen. Er zit veel stof in, het is meestal hele fijne en soepele (katoenen) stof en van een overhemd kun je veel verschillende dingen maken. Deze keer maakte ik een bloesje voor mezelf!

Een nieuw kledingstuk maken van een oud/ bestaand kledingstuk is superleuk om te doen. En vaak ook niet eens zoveel werk! Vooral als je de bestaande vorm bijna zo kunt houden als hij is. Zoals bij dit bloesje.

In mijn geval was de breedte van het bloesje gewoon goed. Daar hoefde ik dus niks aan te veranderen. Het enige dat ik wilde doen is er een kort bloesje van maken én korte mouwtjes toevoegen.

Als eerste heb ik de mouwen van het overhemd geknipt en de kraag verwijderd. Als je dat gedaan hebt dan kun je goed bepalen hoe je het bloesje weer in elkaar wil gaan zetten.

Het bloesje moest dus een stukje korter worden. Het stuk dat ik aan de onderkant afgeknipt heb kon ik mooi gebruiken voor de mouwtjes! Er zat al een zoom in de stof (want dat was de onderkant van het overhemd), wat er ook weer voor zorgde dat ik de onderkant van de mouwen niet meer hoefde om te zomen 😉
Dat is handig!
Het werden uiteindelijk korte maar wijde, geplooide mouwtjes. Lekker luchtig voor de zomer, maar toch iets dat mijn schouders bedekt!

Hoe ik dit bloesje precies in elkaar heb genaaid zie je in de Sew-Along die je in de Online NaaiSchool vindt

Wat doe je met de Restjes?

Na het maken van dit bloesje hou je natuurlijk nog wat restjes stof over. Maar daar kun je ook nog vanalles mee doen!
• Gebruik de manchetten van de mouwen voor een naaldenmapje of een klein portemonneetje
• Van de mouwen kun je bijvoorbeeld een KadoZakje maken
• Of knip de naad open en gebruik de stof van de mouwen voor een kleiner naaiproject, zoals een etui, zonnehoedje of in een quilt
• De kraag en andere kleine kniprestjes kun je misschien niet meer gebruiken om mee te naaien, maar wel als vulling voor bijvoorbeeld een poefje

Er zijn natuurlijk nog heel veel verschillende andere manieren om een bloesje voor jezelf te maken van een oud overhemd! Een langer bloesje, een wijder bloesje, of maak eens een andere hals of andere mouwen. Ik heb nog een aantal overhemden liggen, dus er gaan nog wel meer zomerbloesjes komen voor mezelf!

Overhemd ReCycle Archief


Ik verzamelde een aantal Overhemd ReCycle & ReFashion Ideeën & Sew-Alongs bij elkaar in een online leeromgeving. In elk hoofdstuk ga ik in op één recycle idee, dat ik helemaal voor je uitwerk. Zo kun je er zelf ook thuis mee aan de slag!
Je vindt het Overhemd ReCycle Archief in de Online NaaiSchool

Meer Lezen

• Hier zie je hoe ik een  NaaldenMapje van een Manchet  maakte, van één van de mouwen van dit overhemd
• Leer hoe je dit Bloesje maakt in de  Online NaaiSchool

~~~~~

Ik vind het heel belangrijk om de kleding die je hebt zo lang mogelijk mee te laten gaan: Repareer op tijd als er iets kapot gaat, re-style wat niet meer bij je past, of recycle wat je niet meer wil dragen.
Omdat de kleding- en textielindustrie een grote impact hebben op de aarde en erg vervuilend zijn! Dus laten we allemaal proberen om niet meer bij te dragen aan de fast fashion industrie 
🍀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.