DIY: een T-Shirt met Opdruk maken

Hoe leuk is het om zelf je kleding te maken én te bedrukken. Zo maak je iets dat helemaal jouw smaak en stijl is!

Zo maakte ik dit T-Shirt, dat ik zelf bedrukte met textielverf en een maan-fasen print. Heel leuk om te doen en je maakt gelijk iets dat verder niemand heeft.

Ik maakte dit t-shirt met het Jane T-Shirt NaaiPatroon van Seamwork. Een eenvoudig t-shirt met een hoge hals en wat wijdere mouwen. De zwarte stof is een biokatoen tricot die ik nog had liggen uit mijn eigen Webshop.

Voordat ik het t-shirt in elkaar naaide heb ik eerst de print op het voorpand gedrukt. Ik deed dat met een zelfgemaakt stencil dat ik maakte van freezer paper. Dit is een stevig papier dat je op je stof kunt strijken en ook weer makkelijk kunt verwijderen. Omdat het freezer paper zó strak op je stof zit kun je heel makkelijk een print op de stof stencilen, zonder dat de verf onder de randjes van het papier doorgaat.
De verf die ik gebruikte was een zilveren textielverf van Decorfin, die ik ooit kocht bij de Pipoos.
Ik maakte ooit een aparte blog over het bedrukken van textiel, die lees je HIER

Toen de verf goed droog was heb ik het t-shirt in elkaar genaaid.

Ik werkte het t-shirt af met een halsboord van zwarte boordstof. Omdat het zo’n hoge hals is is dit lekker zacht bij je nek. In de achterkant van de hals naaide ik een strookje grijze tricot over de naad van de halsboord, dat ziet er wat netter uit. De zomen bij de mouwen en de onderkant van het t-shirt werkte ik af met een tweelingnaald stiksel, in grijs. Op die manier liet ik de kleur van de opdruk op een paar plaatsen terugkomen in de rest van het t-shirt.

Maak je eigen MaanFasen Opdruk!

Ik maakte een download van mijn MaanFasen stencil. Je kunt hem op je computer bewaren en uitprinten, om te gebruiken voor je eigen opdruk met textielverf óf om te gebruiken voor applicaties van (restjes) stof.

> Download de MaanPrint

Bekijk hier een video over hoe ik deze print
op de voorkant van mijn T-Shirt heb gedrukt

Verder Lezen

• Wil je ook je eigen t-shirts leren naaien? Bekijk de online cursus ‘Naai je eigen Basic T-Shirt’
• Meer leren over het samenstellen van een duurzamere garderobe én gelijk aan de slag met veel DIY’s, NaaiPatronen & Projecten? Bekijk de Online NaaiSchool

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.