Maak handige Project Bags voor je Handwerk

Als je mij volgt op social media of mijn youtube vlogs kijkt, dan weet je dat ik zelf sinds een tijdje aan het breien geslagen ben. Ik heb al een aantal paar sokken af en het volgende project wordt een trui. Fijn om te leren breien als je een me-made garderobe wil maken!
Om mijn breiwerkjes (en losse bollen wol) in te bewaren maakte ik handige zakjes van stof: Project Bags!
En daar maakte ik nu ook een naaipatroon van, zodat jij ze ook kunt naaien.

Een Zakje voor je handwerk

Een Project Bag is erg handig om bijvoorbeeld een handwerkje in te stoppen. Ik gebruik dit kleine zakje om mijn sokken breiwerkjes in te bewaren. En tijdens het breien vind ik het fijn om de bol wol in het zakje te laten zitten, zo kan hij niet wegrollen.
Maar de zakjes zijn ook handig voor een klein haakwerkje, of een ander handwerkje. Je kunt je spulletjes handig bij elkaar bewaren en het zakje-met-inhoud er weer bij pakken als je verder wil met je handwerk.
Ik heb ook een aantal zakjes gemaakt waar ik mijn stofrestjes in bewaar!

Project Bag NaaiPatroon

Ik maakte een  naaipatroon  met werkbeschrijving om dit kleine formaat Project Bag te maken.
Het patroon bevat een uitgebreide beschrijving voor dit basis-model, maar ook veel ideeën voor het aanpassen van je naaipatroon.

• Maak een Zero Waste versie, waarbij je de vierkantjes die je in de onderste hoeken uitknipt verwerkt in je voor- en achterpand
• Of maak een Patchwork versie, ook met die uitgeknipte vierkantjes & andere stofrestjes
• Wil je graag een grotere Project Bag maken? Dat gaat op dezelfde manier. Je vindt de formaten van de stofdelen die je dan nodig hebt ook in dit naaipatroon, zodat je ook een Medium en een XL versie kunt maken.

Naar het Project Bags NaaiPatroon

Handige Blog Tutorials

1. Boxed Corners
Dit zakje heeft een platte bodem, die je maakt door ‘Boxed Corners’ te naaien. Op de Blog vind je een uitgebreid beschrijving met een linkje naar een youtube video over het maken van boxed corners.

• Blog & Video Boxed Corners

2. Binnenvakje
Het is ook een leuk idee om een binnenvakje te maken in je Project Bag. Hier kun je bijvoorbeeld een kladblaadje, pen, steekmarkeerders of naalden-mapje in bewaren.

• Een beschrijving voor eenvoudige binnenvakjes vind je hier

Extra: Video Tutorial

Ben je lid van de Online NaaiSchool of VIP Member, dan vind je dit naaipatroon automatisch in de  Online Cursus & NaaiPatronen Bibliotheek
Ik heb ook een video tutorial opgenomen waarin je ziet hoe ik de basis versie van deze Project Bag in elkaar naai. Ook die vind je in de  Online Bieb !

Veel plezier met het maken van je Project Bags én misschien ook met breien of haken. Want dat is ook heel heerlijk en ontspannend om te doen  🙂
En als je een Project Bag hebt gemaakt met mijn patroon dan vind ik het altijd leuk om er een foto van te zien!

Verder Lezen

• Download hier het Project Bags NaaiPatroon
• Lid worden van de Online NaaiSchool? Dat kan hier!

.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.