Twee nieuwe QuiltCursussen in 2021!

online cursus quilten voor beginners


Ook komend jaar ga ik weer een Online QuiltCursus organiseren. Twee zelfs! Ik heb deze keer besloten om het een beetje anders aan te pakken. Zo worden de cursussen overzichtelijker én leer je nog uitgebreider hoe je je eigen Quilt kunt maken.

Hier lees je meer!

De Online Basis QuiltCursus

Nu ik al een paar jaar de ‘Block of the Month’ QuiltCursussen heb georganiseerd, kwam ik tot de ontdekking dat ik eigenlijk elke keer een aantal dingen hetzelfde aan het uitleggen was. Wat je nodig hebt, hoe je de Quilt in elkaar zet en hoe je de Quilt afwerkt is natuurlijk steeds hetzelfde 🙂

Daarom bedacht ik de Basis QuiltCursus: een gedetailleerde online cursus, waarin ik je uitleg hoe je van begin tot eind een Quilt maakt. Aan de hand van een eenvoudige Beginners-Quilt met vierkantjes patchwork. Het is een ideale beginners cursus, voor als je je allereerste Quilt wil naaien. Maar óók een naslagwerk om erbij te pakken bij elke andere Quilt die je wil gaan naaien. Zoals de jaarlijkse Block of the Month Quilt!

De Online QuiltCursus BOM 2021

De BOM 2021 is de jaarlijkse Online QuiltCursus die ik nu al een aantal keer organiseerde. Deze cursus heeft een wat ingewikkelder ontwerp. Je krijgt elke maand toegang tot een QuiltBlok Patroon, waarmee je één of meer onderdelen maakt. Voor 2021 zijn dat 11 verschillende motieven! Na 11 maanden heb je alle onderdelen en maak je daar je QuiltTop van!

Je kunt de QuiltCursus 2021 aanschaffen in combinatie met de Basis QuiltCursus, voor een uitgebreide uitleg voor het in elkaar zetten van je Quilt. Heb je al vaker een Quilt gemaakt, dan kun je de QuiltCursus 2021 ook los volgen.

online quilt cursus 2021

StofPakketten

* Zolang de Voorraad strekt! *

Voor allebei de QuiltCursussen heb ik stofpakketten samengesteld. Met genoeg stof, een voering & naaigaren erin om je Quilt van te maken, in een paar verschillende kleuren. De stoffen zijn allemaal gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen, net als het naaigaren trouwens. En de voering is van bamboe: heerlijk zacht & ademend, niet te dik en heel fijn om mee te werken.

Je vindt de StofPakketten in de SewNatural Webshop. Ook stelde ik handige pakketten samen met overige benodigdheden erin die handig zijn bij het maken van een Quilt (of bij andere naaiprojecten), zoals een rolmes, snijmat, quilt liniaal & spelden.

Leuk als je mee komt doen met één of meer Online Quilt Cursussen!
Het maken van een Quilt is een heerlijk ‘Slow Sewing’ project om mee bezig te zijn én ideaal voor het opmaken van je stofrestjes of stukjes gerecyclede kleding.

Veel QuiltPlezier!
Liefs, Marieke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.