Boxed Corners – Drie Manieren

Boxed Corners, ofwel de 3D-Bodem die je maakt onderaan een Tas of een Mandje. Ze geven je creatie een beetje meer ‘Body’, ze zorgen ervoor dat de bodem plat is en dat je Tas of Mandje dus kan blijven staan. En er past ook meer in!
Hier zie je hoe je op 3 manieren Boxed Corners kunt naaien onderaan een Tas of Mandje.

1. Hoeken naaien & laten zitten

De Zero Waste Manier  😉
Naai eerst de zijnaden en de ondernaad van je Tas of Mandje op elkaar. Daarna naai je het 3D-effect in de bodem:
– Haal de stof in de onderste hoeken uit elkaar
– Leg de zijnaad op de ondernaad, leg de stof goed op elkaar en je ziet dat er een driehoek ontstaat
– Naai nu een stiksel loodrecht op de ondernaad en zijnaad, je naait de driehoeken dus dicht
– Laat de driehoeken zitten en vouw ze plat op je zojuist gemaakte bodem!

2. Hoeken naaien & afknippen

Deze manier gaat hetzelfde als de 1e manier : je naait de hoeken in de bodem van je tas of mandje nadat je de zijnaden en ondernaad hebt genaaid. Alleen laat je de uitstekende driehoeken nu niet zitten maar knip je ze af. Zo zitten ze niet in de weg, als de stof bijvoorbeeld erg dik is!

3. Vierkanten uitknippen

Je kunt ook éérst de vierkanten uit de onderkant van de stof knippen. Je naait dan de zijnaden en ondernaad op elkaar, en houdt gaten over in de onderste hoeken van de Tas/Mand. Van die gaten kun je de stof dan tegen elkaar leggen, met de zijnaad en ondernaad op elkaar. Daarna kun je de gaten dichtnaaien en afwerken.

In alle drie de gevallen heb je uiteindelijk dus hetzelfde resultaat: je naait twee loodrechte naadjes op de onderste naad, met of zonder het afknippen van de overtollige stof. Daardoor ontstaat er een rechthoek op de bodem van de tas of mand, zodat er meer volume ontstaat. De Boxed Corners!

Onderaanzicht:

Bekijk hier de Video Tutorial over het naaien van Boxed Corners

Ik hoop dat deze Tutorial verduidelijkend is!  Veel naaiplezier  🙂
Wat is jouw favoriete manier?

Verder lezen

Maak een Mandje van een Jeans Broekspijp
Naai een Zero Waste Shopper

.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.