Ondergoed van Restjes

De afgelopen maanden zijn we in het Eerlijke Garderobe Project bezig geweest met het opbouwen van een kledingkast met duurzame kleding. Één van de onderdelen daarvan is je eigen kleding maken, en dan op een manier die minder impact maakt. Door het recyclen van oude kleding en het opmaken van je stofrestjes bijvoorbeeld. En wat je heel goed kunt maken van restjes tricot en/of oude T-Shirts is je eigen ondergoed! Hier zie je wat tips.


Recycle tip 1

Waar dit recycle project al mee begint is het hergebruiken van je oude ondergoed door er een naaipatroon van te maken. Op die manier weet je ook nog eens zeker dat je nieuwe ondergoed perfect past voor jou! Het is even een precisie klusje, maar het resultaat is superfijn: je eigen ondergoed naaipatroon, dat je heel vaak kunt hergebruiken. Of maak een ondergoed patroon voor b.v. je kinderen.

Recycle Tip 2
Als je echt heel nauwkeurig te werk gaat met het uit elkaar halen van je oude ondergoed, dan kun je zelf onderdelen daarvan gebruiken in je nieuwe ondergoed. Zoals het taille-elastiek, dat deed ik hier:

Recycle Tip 3
Verknip de oude onderbroek tot snippers. De onderbroek die je uit elkaar hebt geknipt om je patroon van te tekenen kun je nu niet meer gebruiken. Wat ik altijd doe: ik knip die stof in stukjes en bewaar ze, tot ik genoeg snippers heb om een (spelden)kussen of poef mee op te vullen.

Recycle Tip 4
Gebruik je stofrestjes! Omdat een onderbroek maar uit kleine stofdelen bestaat is het ideaal om restjes tricot voor te gebruiken, die je vaak overhoudt als je b.v. een t-shirt hebt genaaid. Je kunt verschillende printjes en kleuren combineren tot een unieke onderbroek. En je hebt nog bijpassend ondergoed bij je kleding ook  😉

Recycle Tip 5
Recycle een oud T-Shirt. Voor het Spaghetti Hemdje heb je iets meer stof nodig. Je kunt hier heel goed een oud t-shirt voor gebruiken. Voor de bandjes kun je stroken tricot gebruiken, die je maakt van restjes stof of ook van het oude T-Shirt.

• Het Duo NaaiPatroon ‘Ondergoed’ & ‘Spaghetti Hemdje’ kun je  HIER  downloaden. Je leert hoe je je eigen naaipatronen maakt en hoe je het hemdje en ondergoed in elkaar naait.
(Als je meedoet met het Eerlijke Garderobe Project óf lid bent van de SewN Academy dan heb je het patroon al!)

• Meer Kleding naai- & recycle Inspiratie?   Bekijk het online Eerlijke Garderobe Project van SewNatural!
.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.