Review: Emmie Top

Ik naaide een leuk bloesje voor mezelf, voor het ‘tussen-seizoen’. Ik merkte dat ik vooral veel basic shirtjes in mijn kast heb liggen en niet veel kleding met nét wat extra’s. Dus toen ik deze Emmie Top zag bij Seamwork wist ik dat ik die wilde maken! De patronen van Seamwork zijn een van mijn favorieten, ze zitten eenvoudig in elkaar, met een duidelijke beschrijving en zijn meestal ook snel klaar.

Het bloesje heeft een leuke gerimpelde kraag als detail en de diepe v-hals sluit met een aantal haken-en-ogen. Ik heb er uiteindelijk maar ééntje op genaaid, dat vond ik wel genoeg.

Ik verlengde het patroon met 7 cm (ik ben wat langer dan gemiddeld, 1.78), maar het bloesje is toch nog best een beetje kort. De volgende keer doe ik er nóg 3 cm bij denk ik.

De stof die ik gebruikte is een dunne Lawn stof (een luchtig en soepel katoentje). Dat is ook wel nodig bij dit patroon, als je een te stugge stof gebruikt dan staat de top heel wijd uit denk ik.

En van een restje stof maakte ik een Scrunchie, heel jaren-90!

De mouwen van de top zijn asymmetrisch (zoals je op de bovenste foto kunt zien) en hebben tunneltje met een elastiek aan de onderkant. Wel leuk, maar voor mij zit het toch een beetje te strak. Ik denk dat ik dat nog even aanpas.
Maar verder is het een heel leuk bloesje geworden! Fijn als tussendoor-kledingstuk voor als het wat warmer is, of met een t-shirt eronder en een vest erover als het kouder wordt. Ik hou van kleding die alle seizoenen mee kan!  😉

Stof: dunne biokatoen/ lawn ‘Paintbrush’ van Monaluna Fabrics
Patroon:  Emmie Top  van Seamwork (als je lid wordt van  Seamwork  dan kun je elke maand een patroon downloaden)
Broek: een duurzame, circulair geproduceerde spijkerbroek van  Mud Jeans

.

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Amber

  Hoi Marieke,
  Wat een leuk bloesje moet je dan een maandelijks betalend lid zijn bij seamwork?
  Ik heb net ingelogd en staat bij mij dat ik mijn membership moet renewen.
  Ik vind de Emmietop, de asterbloese, en vooral de juniperbroek de moeite om te maken.
  Maar om nu elke maand lidgeld te betalen dat zie ik niet zitten. Bestel ik misschien beter rechtstreeks het patroon via een winkel, moet ik het zelf niet printen. Hoe doe jij dat?

  1. Marieke - SewNatural

   Hoi Amber,
   De patronen van Seamwork zijn alleen bij hen zelf verkrijgbaar volgens mij. Als je lid bent krijg je elke maand een credit om een patroon naar keuze te downloaden. Lidmaatschap kost 7 dollar per maand, als je geen lid bent kost een patroon 12 dollar.
   Als je een maand niks download dan bewaar je je credit. En je kunt je lidmaatschap pauzeren als je wil, voor 3 maanden. Je betaalt dan even geen kosten, je bestaande credits blijven wel bewaard en je kunt ook patronen downloaden.
   Ik ben zelf al een tijdje lid, ik hou van hun eenvoudige patronen, die je ook makkelijk naar je eigen smaak kunt aanpassen!
   Groetjes Marieke

   1. Amber

    Bedankt voor de uitleg er staan inderdaad leuke patronen op. In 2020 hoop ik de missende stukken in mijn kleerkast aan te vullen. (toch wat ik tweedehands niet vind) Ik ben al vast begonnen met het patroon opzoekwerk. Heb ik dan wat meer naaitijd hopelijk. Liefs Amberke

 2. Brigitta

  Hoi Marieke,
  Is dit patroon inclusief naadwaarde?
  En hoe kan ik de breuken in een patroon veranderen in cm ?
  Groetjes Brigitta

  1. Marieke - SewNatural

   Hoi Brigitta,
   Ja dit patroon is inclusief naadwaarden.
   Je kunt alle inches naar cm’s omrekenen door te vermenigvuldigen met 2,5.
   3/8 inch wordt dan bijvoorbeeld 1 cm
   Groetjes Marieke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.