Review: Emmie Top

Ik naaide een leuk bloesje voor mezelf, voor het ‘tussen-seizoen’. Ik merkte dat ik vooral veel basic shirtjes in mijn kast heb liggen en niet veel kleding met nét wat extra’s. Dus toen ik deze Emmie Top zag bij Seamwork wist ik dat ik die wilde maken! De patronen van Seamwork zijn een van mijn favorieten, ze zitten eenvoudig in elkaar, met een duidelijke beschrijving en zijn meestal ook snel klaar.

Het bloesje heeft een leuke gerimpelde kraag als detail en de diepe v-hals sluit met een aantal haken-en-ogen. Ik heb er uiteindelijk maar ééntje op genaaid, dat vond ik wel genoeg.

Ik verlengde het patroon met 7 cm (ik ben wat langer dan gemiddeld, 1.78), maar het bloesje is toch nog best een beetje kort. De volgende keer doe ik er nóg 3 cm bij denk ik.

De stof die ik gebruikte is een dunne Lawn stof (een luchtig en soepel katoentje). Dat is ook wel nodig bij dit patroon, als je een te stugge stof gebruikt dan staat de top heel wijd uit denk ik.

En van een restje stof maakte ik een Scrunchie, heel jaren-90!

De mouwen van de top zijn asymmetrisch (zoals je op de bovenste foto kunt zien) en hebben tunneltje met een elastiek aan de onderkant. Wel leuk, maar voor mij zit het toch een beetje te strak. Ik denk dat ik dat nog even aanpas.
Maar verder is het een heel leuk bloesje geworden! Fijn als tussendoor-kledingstuk voor als het wat warmer is, of met een t-shirt eronder en een vest erover als het kouder wordt. Ik hou van kleding die alle seizoenen mee kan!  😉

Stof: dunne biokatoen/ lawn ‘Paintbrush’ van Monaluna Fabrics
Patroon:  Emmie Top  van Seamwork (als je lid wordt van  Seamwork  dan kun je elke maand een patroon downloaden)
Broek: een duurzame, circulair geproduceerde spijkerbroek van  Mud Jeans

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.