Home » Blog » Achter de Schermen bij SewNatural

Achter de Schermen bij SewNatural

Je weet waarschijnlijk wel dat ik naast het maken van NaaiPatronen en Online Workshops ook een Stoffen Webwinkel heb. Het lijkt me leuk om daar eens wat meer over te vertellen!

Hoe het begon
Ik heb niet altijd een stoffenwinkel gehad. En het was eigenlijk niet eens mijn bedoeling om ooit een stoffenwinkel te beginnen! Hij kwam letterlijk op mijn pad.

Ik begon ooit met bloggen, zo’n 11 (!) jaar geleden. Met het laten zien van mijn creaties. Eerst aan super weinig mensen 😉 Maar dat werden er langzaam steeds meer.

Ik maakte vanalles zelf: tassen, etui’s kussens, kleertjes voor de kinderen. En recyclede daarbij toe al vaak en veel. Ik kreeg vragen over Hoe ik de dingen maakte en begon tutorials te delen. Ik kreeg vragen of ik ook dingen maakte in opdracht, dus dat ging ik ook doen. En in 2011 resulteerde dat in mijn eerste Webshop, met zelfgemaakte tassen, etui’s, kussens en sieraden, van gerecycled materiaal. ByMiekK heette mijn eigen ‘merk’!

Weer twee jaar later kreeg ik de kans om een Stoffen Webshop over te nemen. De vorige eigenares wilde er mee stoppen. Ik kende haar via twitter en ze vroeg mij of ík de Webshop wilde overnemen. En ja, dat wilde ik wel!
Zo’n 6 jaar geleden reden we dus met een vol busje met stoffen van Groningen naar Breda. En toen had ik een Stoffen Webshop 🙂

Dit is het Stoffen Atelier van de vorige eigenares, ik mocht willen dat ik
zoveel ruimte had!

De Stoffen Collectie
Sindsdien run ik de Stoffen Webshop vanuit mijn eigen huis. Ik heb een kamertje geclaimd, met een wandvullende kast voor de stoffen en een grote werktafel voor mezelf en mijn eigen naaiwerk.

De stoffen die ik verkoop zijn allemaal duurzaam geproduceerd. Ze zijn vooral gemaakt van biologisch katoen, omdat dat het meest verkrijgbaar is. Maar ook wel eens van bamboe, linnen of tencel.
De stoffen hebben een GOTS keurmerk, en ik koop ze alleen in bij bedrijven die ik vertrouw en ken. Zo weet ik zeker dat het hele proces, van de vezel tot het eindproduct, gemaakt is met respect voor het milieu, de boeren en de fabrieksmedewerkers.

Ik heb bewust maar een kleine collectie stoffen op voorraad.
Niet alleen door het ruimtegebrek, maar ook omdat ik niet geloof in verspilling. Ook al zijn de stoffen zo duurzaam mogelijk geproduceerd, er blijven toch grondstoffen en productie processen voor nodig! En er zijn al zoveel stoffen op de wereld, en ook zoveel oud textiel dat je kunt hergebruiken.
Dus ik koop de stoffen in die ik zelf ook gebruik, of stoffen op verzoek van b.v. een klant, en die kleine collectie verkoop ik in de Webshop.

Een klein assortiment met stoffen van supermooie
en duurzame kwaliteit.

Dat is waar SewNatural voor staat!

Van StoffenWinkel naar Slow Fashion Community
Toen ik een paar jaar bezig was met de Stoffen Webshop begon ik het zelf naaien en het delen van tutorials en naaipatronen toch wel te missen. Ik moet mijn eigen creativiteit natuurlijk ook kwijt kunnen! En het bedenken, maken en uitwerken van naaipatronen en tutorials vind ik superleuk om te doen.

Dus begon ik deze website, met online workshops, naaipatronen en een blog vol tutorials en DIY ideeën. Voor het maken van je eigen kleding en leuke en/of nuttige accessoires. Met een duidelijke uitleg en natuurlijk met een hoog recycle gehalte en de focus op duurzaamheid.

Ik hoop jullie te inspireren tot een creatieve en duurzame lifestyle.
En uiteindelijk lijkt het me superleuk om een grote online community op te bouwen, waarin we elkaar kunnen inspireren, van elkaar kunnen leren en samen mooie dingen kunnen (ver)maken. En een grote atelier ruimte, waar we dan af en toe eens bij elkaar kunnen komen om samen gezellig te creëren!
Om de wereld een beetje mooier en groener te maken!

Lees verder
• Bekijk de Duurzame Stoffen collectie
• Leer meer over het creëren van jouw eigen Duurzame Garderobe in  deze Online Challenge

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.