Waar vind je leuke NaaiPatronen?

Als je goed zoekt kun je ontzettend veel naaipatronen vinden. Maar waar vind je patronen die bij je passen? Bij jouw smaak of bij jouw lichaamsmodel? Hier lees je wat tips over waar je het zoeken moet.

Naai Tijdschriften
Je hebt ze vast wel eens zien liggen bij de supermarkt of kantoorboekhandel: naai tijdschriften zoals de Knipmode, La Maison Victor en de Burda. Tijdschriften die eens per maand of anderhalve maand uitkomen en vol staan met naaipatronen. Ze gaan met de mode mee en voor een redelijk lage prijs heb je een heleboel naaipatronen tot je beschikking. De naaipatronen gaan uit van confectiematen, dus ze zullen niet voor elk lichaam even goed passend zijn.
Naast kleding staan er soms ook naaipatronen in voor tassen of andere accessoires.
Welk tijdschrift je het leukst vindt ligt aan je persoonlijke smaak. Ik vind zelf La Maison Victor echt een aanrader, vooral ook voor beginners: moderne patronen, makkelijk te maken en goed uitgelegd aan de hand van plaatjes.
En sinds kort is er nog een nieuw magazine bijgekomen: Fiber Mood, dat er ook veelbelovend uitziet!

” Probeer om je niet te laten afleiden door de gebruikte stoffen van de kleding of accessoires die bij een naaipatroon gebruikt worden.
Het eindresultaat kan er ineens heel anders uitzien als je het in een andere stof maakt!
Kijk dus ook naar de technische tekening van het patroon. “

Onafhankelijke Patroon Ontwerpers
Deze ontwerpers schrijven naaipatronen van goede kwaliteit, met hart en ziel en veel uitleg. Je koopt een los patroon, vaak met een heel boekje erbij waarin een duidelijke werkwijze staat. Meestal kun je het patroon maken in meerdere versies, bijvoorbeeld een jurk met verschillende rok of kraag opties, een shirt waar je ook een jurk van kunt maken, etc.
De patronen zijn origineel, gemaakt naar de smaak van de ontwerper en dus niet standaard. Soms volgen ze ook niet de mode van dit moment, maar hebben ze een eigen stijl. Ze zijn meestal wel wat duurder, maar dat is het vaak wel waard. Fijn als je eenmaal een ontwerper hebt gevonden die helemaal bij je past!

• Een leuke selectie naaipatronen vind je bijvoorbeeld ook bij
Sew Natural

Naai Boeken
Er zijn ook hele boeken geschreven over het naaien van kleding, tassen, quilts en andere items. Alles wat je maar bedenken kunt!
Ze variëren van makkelijk tot erg technisch. Boeken die maar over één kledingstuk gaan, bijvoorbeeld met alleen rokken. Of boeken met meer variatie, zoals een hele basis-garderobe.
Je kunt de boeken ook bij de bieb proberen te lenen.

Via internet
Op internet zijn ook tal van naaipatronen te vinden. Op blogs, of op de websites van bovengenoemde onafhankelijke patroon ontwerpers of naaitijdschriften. Ik vind het zelf handig om leuke naaipatronen die ik op internet tegenkom op te slaan op Pinterest. Zo heb ik ze overzichtelijk bij elkaar als ik eens op zoek ben naar een bepaald patroon. Je kunt een Pinterest bord maken voor kleding, eentje voor tassen, voor quilts, etc.

Als je het leuk vindt kun je hier eens bladeren in mijn Pinterest Archief:

Ik vind het leuk om te horen waar jij je naaipatronen vandaan haalt en welke jouw favorieten zijn!

.

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. marian

  nog nooit van la maison victor gehoord of gezien. Te koop in boekhandels?

  je site ziet er overigens leuk uit en ik ga er mee aan de slag.

  kan het ook via een app gebruikt worden?

  1. SewNatural

   Ja, la maison victor is gewoon te vinden in kantoorboekhandels, zoals bruna of readshop etc.
   Er is (nog) geen app helaas!

 2. Marian

  Ik ben fan van Ottobre.
  Alles aan dat blad klopt gewoon. Van voorwoord tot patronen, alles weloverwogen en met respect voor mens en milieu. De modellen die de kleding dragen zijn gewone mensen en geen modellen. Dameseditie verschijnt 2 x per jaar en 4 x per jaar is er een kindereditie. Een speciale gezinseditie komt binnenkort uit. Gewoon kopen en lakker mee aan de slag!

  1. SewNatural

   Leuk! Dank je voor de tip!

  2. Lidy

   Ottobre heb ik nog nooit van gehoord. Hoe duur zijn ze?

   1. SewNatural

    Ongeveer 10 euro, een beetje afhankelijk van welke editie (dames/ kinderen) het is geloof ik.

 3. Linda

  Lmv kijk je even door en koop ik als ik denk dat ik er wat uit wil maken. Lmv heeft een super fijne uitleg!

 4. Joke

  Lmv duidelijke uitleg en goed te doen ook voor beginners

 5. Joke

  De boeken van Evelien Cabie zijn een aanrader. Ze heeft er 3. Zij gaat uit van een basis en biedt de mogelijkheid om bv verschillende kragen, mouwen ed te maken. Met deze 3 boeken hoef je nooit meer een tijdschrift te kopen. Je kan er al je creativiteit in kwijt ( prijs boek € 29.95)
  Nogmaals een aanrader?

  1. Marieke - SewNatural

   Leuk, die kende ik nog niet! Basispatronen die je kunt veranderen zijn top inderdaad 🙂

 6. Prinsen Marleen

  La Maison Victor
  Kan je deze mode boek ook bestellen per maand als abonnee?
  Krijg ik eventueel ook een vergoeding of prijsvermindering als ik dit wil aanvragen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.